Macera Yarışları ve Overland Seyahat: RIC

ile bir röportaj yayınlandı: 8/17/17 | 17 Ağustos 2017

Moğol Rallisi ve Rickshaw Run gibi dünyada bazı dikkat çekici kara maceraları var. Overland Travel, seyahat etmenin en sevdiğim yollarından biridir. Yere ne kadar yaklaşırsanız, ziyaret ettiğiniz çok daha fazla kırsal alana inanıyorum, bir yeri anlamak o kadar iyi.

Ne yazık ki, hiç büyük bir kara miting yapmadım ama topluluk üyelerimizden biri var! Başka bir Boston olan Ric, dünyanın dört bir yanındaki yarış ve mitinglerde neredeyse 7.000 mil sürdü. O maceracı bir gezgin ve bu röportajda, herkesin dövüşten yoldan nasıl seyahat edeceğini öğrenmesine yardımcı olmak için önerilerini ve içgörülerini paylaşıyor!

Göçebe Matt: Merhaba RIC! Bunu yaptığınız için teşekkürler! Herkese kendinizden bahsedin.
RIC: Ben Boston’dan RIC. Ben sadece üniversiteden sonra finansal hizmetler sektöründe çalışan bir adamım. Şimdi, yılın yaklaşık yarısı boyunca Bangkok’ta yaşıyorum. Birkaç ay ziyaret etmek için ABD’ye geri dönüyorum ve sonra yılda yaklaşık dört ay seyahat ve keşfediyorum.

Blogumun yanı sıra, GlobalGaz’ın yanı sıra, dünyadaki her ülkeye seyahat eden insanlarla röportaj yaptığım sayım ülkelerinde bir podcasterım (bu hedefi bir gün gerçekleştirmek istiyorum).

Bangkok’un seyahatini büyük bir şekilde okudum ve 2.500 kişilik bir Meetup.com Grubu düzenliyorum. Tutkularını paylaşmak için seyahat etmeyi seven insanları bir araya getirmekten memnuniyet duyuyorum.

Ayrıca üç kitap yayınladım: iki tane Hindistan ve Kafkasya bölgesine katıldığım yol mitingleri ve üçüncüsü Çernobil’de uyuduğumda bir fotoğraf dergisi (fotoğrafçılığa biraz takıntılıyım).

Ayrıca Hit the Road: Kamboçya gibi iki tam uzunlukta seyahat belgeseli ürettim ve Pata Adventure Travel ve Sorumlu Turizm Konferansı’nda açılış yapıldı.

Yolda değilken eşim ve yeni köpek Khan Mak, Pomeranian ve Chihuahua karışımı ile takılmaktan memnunum.

Kulağa destansı bir görevdesiniz gibi geliyor! Seyahat etmeye nasıl başladınız?
Kovulmak yardımcı oldu! Beş yıl içinde üç farklı durumda işimden işten çıkarıldım. Her işten çıkarıldığımda, kıdem tazminatı paketini aldım ve aylarca süren uluslararası yol gezilerine başladım. Üçüncü yolculukta, eski kurumsal hayatıma geri dönemeyeceğimi ve tutkumu – seyahat – hayatımı yapmam gerektiğini fark ettim.

O zamandan beri, her yıl yurtdışında çok daha fazla zaman geçiriyorum-şimdi tipik olarak yılda 9-10 ay. Amacım bu yıl 20 yeni ülkeyi ziyaret etmek.

Sizi bu göçebe yaşam tarzını kucaklamaya ne sebep oldu?
Finansal hizmetlerde iyi para kazanırken, bu tatmin edici bir kariyer değildi. Çok daha fazla ofise girmeye başladım. Ermenistan, Tanzanya ve Tayland’da bir sürü kez gönüllü oldum ve bu deneyimler beni gerçekten yurtdışında yaşamaya çeken şey.

2004 yılında Ermenistan’ın Erivan’da bir yetimhanede gönüllü oldum. Ben etnik olarak Ermeni, bu yüzden köklerimle bağlantı kurmanın harika bir yoluydu. Bugün genç yetişkinler olan çocuklarla bağlanmak için çok zaman harcadım ve her yıl onları ziyaret etmek için geri döndüm; 2004’ten 2010’a kadar yetimhanedeki çocuklar için bir festivale ev sahipliği yaptım. Ayrıca çocukların film, fotoğraf ve gazetecilik hakkında öğrendikleri bir okul sonrası grupta gönüllü oldum.

Tayland’da Bangkok’taki Mercy Center ile ilişkilendirildiğim için şanslıydım. Son üç yıldır anaokulları için gönüllü öğretmenim. Başkalarıyla çalışmak için harcanan zaman üzerimde büyük bir etki yarattı ve bunu çok ödüllendirici buluyorum.

Dünyadaki her ülkeye gitmeye çalışıyorsunuz. Bize bundan daha fazlasını anlatabilir misin?
Çok daha fazla ülkeye giderken, dünyanın her ülkesini ziyaret etmek istediğimi seçtim. BM’ye göre 193 ülke var. Şimdiye kadar 110’a gittim. Liste azaldıkça, ülkeler, almak zor bir vize, uzak bir ülke isterse ziyaret etmek için zararlı olsun, ziyaret etmek çok daha zor hale geliyor.

Geçen yıl 100. ülkemi Irak’ta kutladım. Irak sizin ortak tatil noktanız değil, ama seyahatimi hem memnuniyet verici hem de eğitici buldum. Yerel Iraklılar tarafından sıcaklık ve zarif misafirperverlik aldım. Bir öğleden sonra çay içme ile tanıştığım yaşlı bir beyefendi ile geçirdim. Bana yerel pazarın etrafında eşlik etti, beni arkadaşlarıyla tanıştırdı ve bana öğle yemeğine davrandı.

Ayrıca Moldova ve Ukrayna arasında 500.000 kişilik bir ülke olan Transnistria gibi “var olmayan” ülkelere giden bazı ilginç deneyimler yaşadım. Transnistri, BM tarafından egemen bir ülke olarak tanınmaz; Ancak, girmek için bir Transnistrian vizesine ihtiyacınız var. Kendi bayrağı, para birimi, ordu ve hükümeti var. Bir şansınız varsa ziyaret etmek için ilginç bir yer.

Arkadaşlarınız ve aileniz sürekli seyahatleriniz hakkında ne düşünüyor? İlk başladığınızda ne düşündüler?
Babam her zaman seyahatlerimi destekledi. Aslında, bana destansı bir TR’de katıldıGalápagos Adaları ve Antarktika’ya seyahat etmek gibi IP’ler.

Arkadaşlarım bazı durumlarda seyahat masallarımdan etkileniyor ve seyahat tavsiyesi için bana gelecek ve çok daha maceracı olanlar bana bir geziye katılacak. Ayrıca, dünyanın dört bir yanından seyahat eden ve seyahat blogcuları olan tamamen yeni bir arkadaş grubu yaptım. Destek ve tavsiye için harika bir kaynaktır.

Yeni gezginler için en iyi rehberliğiniz nedir?
Tabii ki, ilk rehberlik sadece oraya çıkmak. Eğer endişeli veya deneyimli değilseniz, yavaşça başlayın. Ayak parmağınızı suya batırmak istiyorsanız, Batı Avrupa ile başlayın.

Bir sonraki adımı atmak istiyorsanız, Tayland, Bulgaristan veya Arjantin’i (iyi gezgin altyapısı olan ve çok uygun fiyatlı ülkeler) düşünün.

Çok daha rahat ve deneyimli hale geldikçe, kanatlarınızı yayın ve çok daha fazla paten dışı yerlere seyahat edin.

Seyahatinizi ve hayatınızı çok daha tatmin edici hale getirmek için iki öneride bulunurdum:

Gönüllü – Bu, topluluğun bir parçası olmanın etkili bir yoludur. Yerlilerle gerçek dostluklar kurabilecek ve ziyaret ettiğiniz kültür ve ülke hakkında gerçekten öğrenebileceksiniz.

Bir macera mitingine katılın – mitingler, dövülmüş yoldan çıkmanıza ve ülkenin tipik olarak ziyaret etmeyeceğiniz kısımlarını görmenize izin verir. Mitingler, yerlilerle gerçek etkileşimlere izin verir.

Bize ralli yarışları hakkında daha fazla bilgi verin. Onlar neler ve onlara nasıl girdiniz?
“Ralli”, katılımcıların A noktasından B noktasına bir tür parametre içinde seyahat ettikleri zorlu bir maceradır (olağanüstü yarışı düşünün). Bazı mitingler, tuk-tuk gibi ne tür bir ulaşım alacağını belirtir.

Diğer mitingler, katılımcıların Oxen liderliğindeki bir arabaya binmesini, Zanzibar adasından bir yelkenli sürmesini veya gökyüzünde 1.000 mil boyunca bir paramotor pilot yapmasını gerektirir.

“Kafkas Mücadelesi” olarak bilinen ilk mitingim 17 gün, 11 ülke ve 7.000 km ve Budapeşte’den Erivan’a. 2010 yılında, iki arkadaş ve ben Budapeşte’de 1993 Jeep Cherokee satın aldık 2.300 USD karşılığında 250.000 km.

“Erivan Express” adlı ekibimiz diğer 10 takıma karşı yarıştı. Yolculuğumuz sırasında kaybolduk ve Karadağ’da (güzergahta olmayan bir ülke) sona erdik ve Kuzey Arnavutluk’un nefes kesen dağlarına tanık olduk.

Gürcistan ve Ermenistan arasındaki arabamı tam anlamıyla terk ettiğimde ve ülkeyi terk etmek için havaalanına bir otobüse bindiğimde miting sona erdi.

Sırada “Rickshaw Mücadelesi”. 2012 yılında, Hindistan’da (muson sezonunda!) Bir otomatik çekçek pilotluk yapan 12 günlük, 2.000 km’lik bir sürat başlattım. Hindistan şaşırtıcı, ama aynı zamanda duyularda biraz ezici olabilir. Bu özellikle ülkede yedi beygir gücünde (binicilik bir çim biçme makinesi düşünün) çekçekte gezinmeye çalışırken geçerlidir.

Bu 12 gün boyunca sürekli olarak benzin tükeniyor, günde 14 saate kadar sürüyorduk, polis tarafından gözaltına alınıyor ve sayılamayacak çok sayıda samosa yiyorduk. Söylemeye gerek yok, “Rickshaw Challenge” bitiş çizgisini geçmek ödüllendiriciydi.

Bundan sonra 2015 yılında büyük azınlık (Sri Lanka, Amazon, Kamboçya ve Filipinler’de harika mitingler düzenleyen bir şirket) tarafından düzenlenen “Cambo Mücadelesi” geldi. Bu, 12 gün boyunca Kamboçya’da 1.600km’lik bir dairesel rotaydı.

Miting bir Kamboçyalı tuk-tuk’ta gerçekleşti (birinde olan herkes için mücadeleyi anlayacaksınız!). Angkor Wat’ın çarpıcı tapınaklarında ilerledik, yüzen köylerden geçtik, Chambok adlı bir ekovilajda ailelerle kaldık, tapınakların yakınında kamp yaptık ve Tayland Körfezi’nde yüzdük. “Cambo Challege”, bu tipik olarak gözden kaçan ülkenin gerçekliğini keşfetmenin ve aynı zamanda büyük azınlığın yerel topluluğa olan bağlılığını (gelirlerinin% 10’u yerel projeleri desteklediğini) geri verir.

Tam uzunlukta, macera seyahat belgeseli üreterek hem “Rickshaw Challenge” hem de “Cambo Challenge” i belgeledim. Ortaklarım ve film ekibim, Erivan’daki okul sonrası grup olan Manana’dan eski öğrencilerimdi.

Bunu yapmak isteselerdi insanlara ne kadar rehberliğe sahip olursunuz? Orada hangi kaynaklar var?
Harika bir soru! Bir Ermeni kafesinde asılı büyüleyici bir afiş görmemiş olsaydım, kendimi hiç tanımamıştım. Bu mitinglerin çoğunu organize eden dört ana şirket var:

Büyük azınlık

Travel Scientists

Dakar Mücadelesi

Maceracılar

Bu mitinglerin bazıları neredeyse hiç destek sunmazken, diğerleri ülke çapında yarışırken yardım ve destek (rota planlaması, bagaj desteği veya hatta ambulans gibi) sunar. Bazı mitingler son on gün (Lanka Mücadelesi gibi), diğerleri ise iki ay boyunca (en uzun Moğol Rallisi).

You have to fund these rallies yourself (or get a sponsor). Some rallies offer the vehicle, hotels, and support for an inclusive price (which can total a couple thousand dollars per team). other organizers require you to offer the car and practically everything else, and offer minimal support, for a smaller entry fee (several hundred dollars).

Other costs vary greatly, based on what type of accommodations you stay in, the food you eat, the cost of your airplane ticket, and of course, if you have to purchase a car for the rally.

You can participate in rallies around the globe. “The Ice Run” takes place in the Siberian Arctic for 12 days. You can participate in “the Monkey Run” in the Saharan Desert covering 1000km. “The Banjul Challenge” follows the coast of West Africa for three weeks. “The Philippines Challenge” places you in the crystal blue waters of the Philippines over nine days.

What’s been the most significant lesson you’ve learned so far?
I have learned so much from being on the road. but there are two lessons I always try to remember: perspective and the power of perception.

In my former corporate life, I would have spent several thousand dollars on a luxury watch, but not now. I’ve grown to value experiences and relationships much more than material possessions. travel certainly changes your perspective.

When it concerns the power of perception, I have one story that stands as a telling example. In 2004, I was chatting up a bartender in Moscow. After I informed him that I was from the US, he told me how much Russians hate Americans (I was a bit surprised, naively thinking the cold war was over!). He went on about how Europe and the us fabricated Serbia’s hostilities against its neighbors and used false facts to justify attacking Serbia (Russia’s ally).

When I discussed the mass graves of Muslims in Srebrenica, he told me that they didn’t exist and the West fabricated their existence. So my second lesson from the road is your truth is not the universal truth.

***
All of Ric’s adventures stemmed from his desire to break through the normal 9-5 and explore the world. He didn’t jump into adventure races and rallies on his first trip, he took one trip, then another, and built up his confidence on the road. Eventually, he began driving across the world!

Hopefully, this post will inspire you to think outside the box a bit and figure out ways to use your passion and skills to get out there, escape the cubicle, and see much more of this world.

Bir sonraki başarı hikayesi ol

One of my favorite parts about this job is hearing people’s travel stories. They inspire me, but much more importantly, they also inspire you. I travel a certain way but there are numerous ways to travel the world. I hope these stories show you that there is much more than one way to travel and that it is within your grasp to reach your travel goals. here are much more examples of people who are traveling the world in a distinct (some may call it strange) way:

How Ryan Drove Overland from Seattle to South America

How Tomislav travels the world on $3,650 USD Per Year

How Arielle got Paid to travel on a Yacht

How will Adventurously travels on a budget of $20 USD a Day

Günde 50 $ ‘dan dünyayı nasıl gezinir

My new York Times best-selling paperback guide to world travel will instruct you how to master the art of travel so that you’ll get off the beaten path, save money, and have a deeper travel experience. BBC’nin “bütçe gezginleri için İncil” adını verdiği A’dan Z planlama rehberiniz.

Click here to learn much more and start reading it today!

Book Your Trip: Logistical suggestions and Tricks
Uçuşunuz
Find a cheap flight by using Skyscanner. It’s my favorite search engine because it searches sites and airlines around the globe so you always know no stone is left unturned.

Konaklamanızı ayırtın
Pansiyonunuzu Hostelworld ile rezerve edebilirsiniz. If you want to stay somewhere other than a hostel, use Booking.com as they consistently return the most affordable rates for guesthouses and hotels.

Don’t forget travel Insurance
Travel insurance will safeguard you against illness, injury, theft, and cancellations. It’s extensive protection in case anything goes wrong. I never go on a trip without it as I’ve had to use it numerous times in the past. My favorite companies that offer the best service and valu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Bir Hostel’de çalışan bir görev nasıl keşfedilir

Bu, diğer İngilizce öğretmeninin yanı sıra gezgin Ali Jennings’in konuk yayınlarıdır. Bütçe planınıza kesinlikle yardımcı olabilecek ve seyahatlerinizi uzatabilecek görevleri tam olarak nasıl keşfedebileceğinizi keşfetmek için kontrol edildi! Her zaman

NAIA terminal 3 GUIDE: What to Do before an international flight

If you’ve flown out of the country before, then you’re probably familiar with the whole pre-flight thingamajig. but if it’s your first time,  read on as I go over in detail

Hua Chang Heritage Hotel – Bangkok’un kalbinde bir barış vahası

Hua Chang Heritage Hotel, çılgın bir samanlıkta meşhur iğne. Eski sömürge ve parlak modern dekorun akıllı bir karışımı olan bu otel, şehirde başka hiçbir şeye benzemiyor. Aslında Los Angeles’ın şık